HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 13., szerda

Virsli bacon köntösben, velesült paprikával, paradicsommal, savanyított káposztával, roquefortos hasselback burgonyával

Virsli bacon köntösben, velesült paprikával, paradicsommal, savanyított káposztával, roquefortos hasselback burgonyával


A hűtőben volt még a szilveszterre vásárolt virsliből, ezt hasznosítottam.

Hozzávalók:

  • 3 pár virsli
  • 6 szelet bacon
  • 1 db csípős hegyes paprika  
  • 2 db paradicsom
  • 3 db burgonya
  • 5 dkg roquefort
  • 3 ek tejföl
  • 15 dkg savanyított káposzta
  • 2 ág rozmaring
  • 5 szál kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény 
  • 1 ek fehérbor
  • olívaolaj 
  • 3 db chili

Elkészítés:

A burgonyákat előfőzöm.

Közben a virsliket bevagdosom, betekerem a baconba, berakom egy nagyobb serpenyőbe, mellé pakolom a paradicsomot, a paprikát, a savanyított káposztát. Majd a burgonyákat is beleteszem, melyeket bevágtam, s a vágásokba roquefort darabkákat nyomkodtam. Sózom, borsozom, a káposztára még  szórok őrölt borsot, s locsolok fehérbort, locsolok rá olívaolajat, s rárakom a zöldfűszereket.

A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 45 perc után a burgonyákra kanalazok tejfölt, átkapcsolok 200 C fokra, s még 15 percig grillezem.

Tálaláskor szedek a tányérra 2 db virslit, egy fél paradicsomot, egyharmad paprikát, egy darab krumplit, káposztát,  s teszek rá egy chilit.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése