Virsli bacon köntösben, velesült paprikával, paradicsommal, savanyított káposztával, roquefortos hasselback burgonyával
A hűtőben volt még a szilveszterre vásárolt virsliből, ezt hasznosítottam.
Hozzávalók:
- 3 pár virsli
- 6 szelet bacon
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 3 db burgonya
- 5 dkg roquefort
- 3 ek tejföl
- 15 dkg savanyított káposzta
- 2 ág rozmaring
- 5 szál kakukkfű
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt kömény
- 1 ek fehérbor
- olívaolaj
- 3 db chili
Elkészítés:
A burgonyákat előfőzöm.
Közben a virsliket bevagdosom, betekerem a baconba, berakom egy nagyobb serpenyőbe, mellé pakolom a paradicsomot, a paprikát, a savanyított káposztát. Majd a burgonyákat is beleteszem, melyeket bevágtam, s a vágásokba roquefort darabkákat nyomkodtam. Sózom, borsozom, a káposztára még szórok őrölt borsot, s locsolok fehérbort, locsolok rá olívaolajat, s rárakom a zöldfűszereket.
A serpenyőt berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe. 45 perc után a burgonyákra kanalazok tejfölt, átkapcsolok 200 C fokra, s még 15 percig grillezem.
Tálaláskor szedek a tányérra 2 db virslit, egy fél paradicsomot, egyharmad paprikát, egy darab krumplit, káposztát, s teszek rá egy chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése