Kolbászhúsos raguval töltött padlizsán sajttal megszórva, velesült zöldségekkel
Mediterrán töltött padlizsán francia lágysajttal.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzöm.
A kolbászhúst egy tálba teszem. A paradicsom és a paprika felét félreteszem, a többi zöldséget felvágom, a tálba teszem.
A padlizsánt hosszában félbevágom, cseresznyemagozóval kikanalazom a belsejét, egy kis peremet hagyva. Néhány gombócot félreteszek, a többit felvágom, s a raguhoz teszem. Ráütöm a tojást, fűszerezem, s alaposan összekeverem.
A krumplikat megpucolom.
A padlizsáncsónakokat berakom egy nagy serpenyőbe, megtöltöm a raguval, mellérakom a zöldségeket. Sózom, borsozom, locsolok rá olajat, rárakom a kakukkfű és rozmaring ágakat. Betakarom egy alufóliával s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
30 perc után leveszem a fóliát, feltekerek 200 C fokra, s tovább sütöm.
Lereszelem a sajtot.
10 perc után rárakom a sajtot a padlizsánra, egy keveset a krumplikra, 15 perc elteltével átkapcsolok grill fokozatra, s még bő 5 percig sütöm. Lehet tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése