HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 9., szombat

Fehérboros káposztás kocka (cvekedli) egyszerűen, csemege uborkával

Fehérboros káposztás kocka (cvekedli) egyszerűen, csemege uborkával

Szeretem a káposztás tésztát. Ezúttal nem cifráztam túl. Csak fehér bort locsoltam a káposztára, s sok borsot szórtam rá.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb káposzta fele 
  • 1 ek disznózsír
  • 1 tk cukor
  • 1 kk köménymag
  • őrölt fekete bors
  • 0,5 citrom
  • 0,5 dl fehérbor
  • 25 dkg kockatészta
  • csemegeuborka

Elkészítés:

A káposztát lereszelem.

Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, facsarok rá citromot.

A tésztát megfőzöm. A káposztára öntök kevés bort, hozzákeverem a tésztát, majd egy kicsit megsütöm, jól megborsozom.

Tálaláskor teszek a tányérra tésztát, mellé néhány csemegeuborkát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése