Szeretem a káposztás tésztát. Ezúttal nem cifráztam túl. Csak fehér bort locsoltam a káposztára, s sok borsot szórtam rá.
Hozzávalók:
- 1 kisebb káposzta fele
- 1 ek disznózsír
- 1 tk cukor
- 1 kk köménymag
- só
- őrölt fekete bors
- 0,5 citrom
- 0,5 dl fehérbor
- 25 dkg kockatészta
- csemegeuborka
Elkészítés:
A káposztát lereszelem.
Egy serpenyőben a zsíron megpirítom a köménymagot, szórok rá cukrot, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, fűszerezem, facsarok rá citromot.
A tésztát megfőzöm. A káposztára öntök kevés bort, hozzákeverem a tésztát, majd egy kicsit megsütöm, jól megborsozom.
Tálaláskor teszek a tányérra tésztát, mellé néhány csemegeuborkát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése