HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 1., péntek

Újévi tejfölös lencsefőzelék füstölt tarjával és malacsülttel

Újévi tejfölös lencsefőzelék füstölt tarjával és malacsülttel


Ha nem akarunk szegények lenni, Újévkor lencsét kell enni. A malacsült is kötelező Szilveszterkor, Újévkor.

Hozzávalók:

A főzelékhez:
  • 1 ek disznózsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg füstölt sertés tarja
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 30 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 db füstölthús kocka
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 tk ecet
  • 1 ek mustár
A malachúshoz:
  • 2 ek disznózsír
  • 30 dkg bőrös malachús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • 1 ág rozmaring

Elkészítés:

A lencsét előző nap beáztatom.

A hagymákat aprítom. A sertés tarját darabolom.

A hagymát a zsíron megfonnyasztom, ráteszem a húst, megpirítom. Hozzáadom a beáztatott lencsét, fűszerezem, rámorzsolom a füstölthús kockát. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje, s elkezdem főzni.

A malachúst nagyobb darabokra vágom, a bőrét beirdalom, s egy kizsírozott serpenyőben rakom, rakok rá egy ág rozmaringot, a félbevágott fokhagymát, öntök rá egy kevés vizet, fűszerezem, s fóliával letakarva beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Időnként a zsírral meglocsolom. 1 óra  30 perc után leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra (200C fok), s készre sütöm.

Amikor a lencse megfőtt, a lisztes tejföllel behabarom, s keverek hozzá mustárt és ecetet.

Tálaláskor szedek a tányérra a lencsefőzelékből egy db tarjával, s rakok mellé egy db malacsültet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése