Újévi tejfölös lencsefőzelék füstölt tarjával és malacsülttel
Ha nem akarunk szegények lenni, Újévkor lencsét kell enni. A malacsült is kötelező Szilveszterkor, Újévkor.
Hozzávalók:
A főzelékhez:
- 1 ek disznózsír
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg füstölt sertés tarja
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 30 dkg lencse
- 2 db babérlevél
- 1 db füstölthús kocka
- 1 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 1 tk ecet
- 1 ek mustár
- 2 ek disznózsír
- 30 dkg bőrös malachús
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 1 ág rozmaring
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatom.
A hagymákat aprítom. A sertés tarját darabolom.
A hagymát a zsíron megfonnyasztom, ráteszem a húst, megpirítom. Hozzáadom a beáztatott lencsét, fűszerezem, rámorzsolom a füstölthús kockát. Öntök rá annyi vizet, hogy ellepje, s elkezdem főzni.
A malachúst nagyobb darabokra vágom, a bőrét beirdalom, s egy kizsírozott serpenyőben rakom, rakok rá egy ág rozmaringot, a félbevágott fokhagymát, öntök rá egy kevés vizet, fűszerezem, s fóliával letakarva beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Időnként a zsírral meglocsolom. 1 óra 30 perc után leveszem a fóliát, átkapcsolok grillfokozatra (200C fok), s készre sütöm.
Amikor a lencse megfőtt, a lisztes tejföllel behabarom, s keverek hozzá mustárt és ecetet.
Tálaláskor szedek a tányérra a lencsefőzelékből egy db tarjával, s rakok mellé egy db malacsültet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése