Baconba tekert kéksajtos krumpli, hagyma, paradicsom, velesült csípős hegyespaprikával
Szeretem a sült, grillezett zöldségeket. Egyszerű elkészíteni, s nagyon finomak. A legújabb sült krumplimhoz - mely nagy kedvenc - Jánossy Alíz, az Erdélyi Ízőrzők alapítója sült pityókája hozta meg a kedvem. Remélem, tetszeni fog neki az én "pityókám" is.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb burgonya
- 1 szelet kék sajt (roquefort)
- 1 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 7 szelet bacon
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt köménymag
Elkészítés:
A burgonyákat megsikálom, előfőzőm.
Közben a hagymát megpucolom. A sajtot 4 darabba vágom, a paradicsomokat és a hagymát betekerem a baconba, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a paprikát.
A krumplikat hosszában bevágom, ebbe teszem a kéksajtot, ezeket is betekerem a baconba, s beteszem a serpenyőbe. Meglocsolom az olajjal, sózom, borsozom, a krumplikra szórok még őrölt köményt.
Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s 45 percig sütöm. Félidőben megforgatom a zöldségeket. A végén még 10 percig grillezem.
Tálaláskor a felét elrendezem egy tányéron, vörös borral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése