HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 23., szombat

Baconba tekert kéksajtos krumpli, hagyma, paradicsom, velesült csípős hegyespaprikával

Baconba tekert kéksajtos krumpli, hagyma, paradicsom, velesült csípős hegyespaprikával


Szeretem a sült, grillezett zöldségeket. Egyszerű elkészíteni, s nagyon finomak. A legújabb sült krumplimhoz - mely nagy kedvenc -  Jánossy Alíz, az Erdélyi Ízőrzők alapítója sült pityókája hozta meg a kedvem. Remélem, tetszeni fog neki az én "pityókám" is.

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb burgonya
  • 1 szelet kék sajt (roquefort)
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 7 szelet bacon
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag

Elkészítés:

A burgonyákat megsikálom, előfőzőm.

Közben a hagymát megpucolom.  A  sajtot 4 darabba vágom, a paradicsomokat és a hagymát betekerem a baconba, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom a paprikát.

A krumplikat hosszában bevágom, ebbe teszem a kéksajtot, ezeket is betekerem a baconba, s beteszem a serpenyőbe. Meglocsolom az olajjal, sózom, borsozom, a krumplikra szórok még őrölt köményt.

Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe, s 45 percig sütöm. Félidőben megforgatom a zöldségeket. A végén még 10 percig grillezem.

Tálaláskor a felét elrendezem egy tányéron, vörös borral fogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése