HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 9., szombat

Fasírt baconba tekert burgonyával, sült paradicsommal paprikával

Fasírt baconba tekert burgonyával, sült paradicsommal és paprikával


Egyszerű, gyors és egészséges fasírt

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 6 szál petrezselyem
  • 1 db chili
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős paprika
  • prézli
  • 2 db burgonya
  • 2 szelet bacon
  • 1 db paradicsom
  • 1  db csípős hegyes paprika
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: 
 
A krumplikat előfőzöm.

A hagymákat, petrezselymet, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a tojással és a fűszerekkel.

A krumplikat betekerem a baconba, egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a paprikával és a paradicsommal.

A darálthúsos masszából gombócokat formázok, lelapítom, s bő olajban kisütöm.

Tálaláskor teszek a tányérra 3 db fasírtot, 1 db krumplit, s egy fél paradicsomot és paprikát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése