Fasírt baconba tekert burgonyával, sült paradicsommal és paprikával
Egyszerű, gyors és egészséges fasírt
Hozzávalók:
- 25 dkg darált sertéshús
- 1 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db tojás
- 6 szál petrezselyem
- 1 db chili
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- prézli
- 2 db burgonya
- 2 szelet bacon
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes paprika
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplikat előfőzöm.
A hagymákat, petrezselymet, chilit aprítom, egy tálban összekeverem a darált hússal, a tojással és a fűszerekkel.
A krumplikat betekerem a baconba, egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a paprikával és a paradicsommal.
A darálthúsos masszából gombócokat formázok, lelapítom, s bő olajban kisütöm.
Tálaláskor teszek a tányérra 3 db fasírtot, 1 db krumplit, s egy fél paradicsomot és paprikát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése