HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2016. január 27., szerda

Rántott harcsafilé újhagymás krumplival, majonézes zöldborsóval, rizzsel

Rántott harcsafilé újhagymás krumplival, majonézes zöldborsóval, rizzsel


A teraszon - mely télen mélyhűtőként is funkcionál - volt egy darab harcsa flé. Most, hogy a hőmérséklett enyhülni kezdett, kellett vele valamit kezdeni.

Hozzávalók:

  • 50 dkg harcsa filé
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1 ek prézli
  • őrölt fekete bors
  • kevés citromlé
  • 1 dl étolaj
  • 4 db kicsi krumpli
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek almaecet
  • 3 ek zöldborsó
  • 1 ek majonéz
  • 4 ek rizs
  • 2 szál petrezselyem

  • Elkészítés:

    Reggel a  krumplit és a borsót  megfőzöm.  A krumplit felszeletelem, megszórom a felvágott  hagymával, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet. A borsót szintén fűszerezem, hozzákeverem a majonézt. A halat négybevágom, sózom, borozom, locsolok rá citromot. Berakom az összeset a hűtőbe.

    Délben felteszem a rizst sós vízben főni. A halat bepanírozom.

    Egy serpenyőben olajat forrósítok, s a halakat megsütöm.

    Tálaláskor rakok a tányérra 2 db halat, formázok mellé egy kupac rizst, díszítem egy petrezselyemlevéllel, s szedek a hagymás krumpliból, s a majonézes borsóból is rá.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése