Rántott harcsafilé újhagymás krumplival, majonézes zöldborsóval, rizzsel
A teraszon - mely télen mélyhűtőként is funkcionál - volt egy darab harcsa flé. Most, hogy a hőmérséklett enyhülni kezdett, kellett vele valamit kezdeni.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Reggel a krumplit és a borsót megfőzöm. A krumplit felszeletelem, megszórom a felvágott hagymával, sózom, borsozom, locsolok rá ecetet. A borsót szintén fűszerezem, hozzákeverem a majonézt. A halat négybevágom, sózom, borozom, locsolok rá citromot. Berakom az összeset a hűtőbe.
Délben felteszem a rizst sós vízben főni. A halat bepanírozom.
Egy serpenyőben olajat forrósítok, s a halakat megsütöm.
Tálaláskor rakok a tányérra 2 db halat, formázok mellé egy kupac rizst, díszítem egy petrezselyemlevéllel, s szedek a hagymás krumpliból, s a majonézes borsóból is rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése