HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 26., szerda

Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, folyami rákkal, fehér rummal

Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, folyami rákkal, fehér rummal


Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.


Hozzávalók:


  • 0,5 sárgadinnye (10 dkg)
  • 1 szelet görögdinnye (kb. 10 dkg)
  • 5 dkg katalánszószos kagyló
  • 5 dkg folyami rák
  • 5 dkg mozzarella
  • 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
  • 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db)
  • 3 cl fehér rum
  • 6 levél jégsaláta
  • extraszűz olívaolaj
  • citromlé
  • őrölt fekete bors
  • 1 db zsemle
  • vaj

Elkészítés:

A sárgadinnyét félbevágom, a közepét kikaparom. A görögdinnyéből a magokat eltávolítom.   Cseresznyemagozóval kis golyókat vájok a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágom.

Egy tányérra fektetem a salátaleveleket, sózom, borsozom. Meglocsolom citromlével, olívaolajjal. Ráfektetem a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakolom a dinnyegolyókat, kagylókat és rákot. Teszek a salátalevelekre is.

A dinnyesalátára ráöntöm a rumot. Beteszem a hűtőbe.

Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) felszeletelem, megpirítom, s megvajazom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése