Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, folyami rákkal, fehér rummal
Igazi nyári saláta, melegben jól lehűtve igazán élvezetes. A mozzarella, a katalánszószos kagyló, az apró folyami rák a görög és sárgadinnyével nagyon kellemes, a fehér rum pedig egy kicsit megbolondítja.
Hozzávalók:
- 0,5 sárgadinnye (10 dkg)
- 1 szelet görögdinnye (kb. 10 dkg)
- 5 dkg katalánszószos kagyló
- 5 dkg folyami rák
- 5 dkg mozzarella
- 1 ek szeletelt fekete olívabogyó
- 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó (10 db)
- 3 cl fehér rum
- 6 levél jégsaláta
- extraszűz olívaolaj
- citromlé
- só
- őrölt fekete bors
- 1 db zsemle
- vaj
Elkészítés:
A sárgadinnyét félbevágom, a közepét kikaparom. A görögdinnyéből a magokat eltávolítom. Cseresznyemagozóval kis golyókat vájok a dinnyékből. A mozzarellát kockára vágom.
Egy tányérra fektetem a salátaleveleket, sózom, borsozom. Meglocsolom citromlével, olívaolajjal. Ráfektetem a fél sárgadinnyehéjat, ebbe pakolom a dinnyegolyókat, kagylókat és rákot. Teszek a salátalevelekre is.
A dinnyesalátára ráöntöm a rumot. Beteszem a hűtőbe.
Fogyasztáskor a zsemlét vékonyra (háromba) felszeletelem, megpirítom, s megvajazom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése