Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal paradicsomszószban, krumplival, tejfölösen
Nem teljesen hagyományos töltött paprika.
Hozzávalók:
- 2 db TV-paprika
- 4 db paradicsom
- 2 db chili
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 dkg csípős kolbász
- 10 dkg rizs
- 1 db tojás
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 2 dl paradicsomlé
- 1 dl víz
- 1 db marhahúsles kocja
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db nagyobb krumpli
- 1 dl tejföl
- petrezselyemlevél
Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A chilit felszeletelem.
A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Ráteszem az összevagdalt kolbászt.
A paprikát és a paradicsomot megskalpolom. A paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kikanalazom.
Egy keverőtálba teszem a hagymát, a kolbászt, a chilit. Hozzáadom a rizst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Összekeverem, a masszát a paprikákba és paradicsomokba töltöm. Beteszem egy serpenyőbe.
Melléteszem az aprított chilit és fokhagymát, valamint a krumplikat. Ráöntöm a paradicsomlevet, s a vizet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Fedő alatt közepes hőn 30 percig főzöm.
Tálaláskor szedek a tányérba mindenből, kanalazok rá tejfölt, s egy petrezselymet rakok a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése