HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 13., csütörtök

Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal paradicsomszószban, krumplival, tejfölösen

Töltött paprika és paradicsom kolbászhússal paradicsomszószban, krumplival, tejfölösen


Nem teljesen hagyományos töltött paprika.

Hozzávalók:

  • 2 db TV-paprika
  • 4 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csípős kolbász
  • 10 dkg rizs
  • 1 db tojás
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika 
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 db marhahúsles kocja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db nagyobb krumpli
  • 1 dl tejföl
  • petrezselyemlevél

Elkészítés:

A krumplikat megpucolom, kockára vágom. A chilit felszeletelem.

A hagymákat aprítom, egy serpenyőben olajon megdinsztelem. Ráteszem az összevagdalt kolbászt.

A paprikát és a paradicsomot megskalpolom. A paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kikanalazom.

Egy keverőtálba teszem a hagymát, a kolbászt, a chilit. Hozzáadom a rizst, ráütöm a tojást, fűszerezem. Összekeverem, a masszát a paprikákba és paradicsomokba töltöm. Beteszem egy serpenyőbe.
Melléteszem  az aprított chilit és fokhagymát, valamint a krumplikat. Ráöntöm a paradicsomlevet, s a vizet. Sózom, borsozom, belemorzsolom a leveskockát. Fedő alatt közepes hőn 30 percig főzöm.

Tálaláskor szedek a tányérba mindenből, kanalazok rá tejfölt, s egy petrezselymet rakok a tetejére.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése