Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér salátával
Volt egy darab szikkadt kenyerem. Máskor a madaraknak szoktuk adni, de most úgy döntöttem, bundáskenyér lesz belőle. Egy kicsit felturbóztam. Csodás reggeli, de én most ebédre fogyasztottam hidegen, jéghideg sörrel, mert ebben a hőségben nem kívántam se főzőcskézni, se valami nehéz forró nagy adag ételt enni.
Hozzávalók:
- 2 karéj kenyér
- 1 db tojás
- 2 szelet sonka
- 2 szelet trappista sajt
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- 6 levél jégsaláta
- só
- őrölt fekete bors
- 2 szál petrezselyemvég
- sütőolaj
Elkészítés:
A tojást felverem, sózom, borsozom. A paradicsomot és paprikát felszeletelem.
A kenyereket félbevágom, megforgatom a tojásban. Két szeletre egy-egy szelet sonkát teszek. Erre pakolom a paradicsom és paprika szeleteket, sózom, borsozom. Beborítom sajttal és lefedem kenyérrel.
Egy serpenyőben olajat melegítek, belefektetem a kenyereket, s mindkét oldalukat megsütöm.
Egy kistányéron "megágyazok" a salátalevelekkel, erre fektetem a bundáskenyereket, s rájukrakom a petrezselymet.
P.S.1. A Hírkereső 2015.08.30. Recept Heti Top-jában:
13. Sonkával, sajttal töltött bundáskenyér(Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése