Fokhagymás, tejfölös, sajtos lángos virslivel
Lángos gazdagon. Igazán kiadós. Jobb, mint a piacon, vagy a strandon kapható.
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
- tej
- só
- cukor
- olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 ek tejföl
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 db virsli
- 3 szál újhagyma zöldje
Elkészítés:
Egy csészében a cukros kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatom, majd hozzákeverem a liszthez, sózom, víz és néhány csepp olívaolaj hozzáadásával tésztává dagasztom. Egy meleg helyre teszem, hagyom, hogy megkeljen. Közben a sajtot lereszelem, a virslit és az újhagyma szárát felszeletelem. A virslit beteszem a mikróba.
Amikor a tészta már szépen megnőtt, kőralakúra formázom, s forró olajban kisütöm. Fokhagymával bedörzsölöm, megkenem tejföllel, rászórom a szeletelt fokhagymát, s a sajtot, a tetejére pedig a virslit és a hagymazöldet.
P.S. A Hírkereső 2015.08.30. Recept Heti Top-jában:
4. Házi, sajtos-tejfölös lángos(Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése