Lecsó sajtos virslivel és krumplival
A lecsót nem tudom megunni. Sokfélét töltöttem már fel. Ezúttal a sajttal töltött virsli az újdonság.
Hozzávalók:
- 80 dkg lecsópaprika
- 2 db csípős hegyes paprika
- 2 db chili
- 35 dkg paradicsom
- 2 db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg sajttal töltött virsli
- 3 db nagyobb krumpli
- só
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt fekete bors
- disznózsír
- 2 db újhagyma zöldjével
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágom.
A hagymákat aprítom, a paprikát és paradicsomot darabolom. A krumplit kockára vágom.
Serpenyőben zsírt olvasztok, ráteszem a szalonnát, megpirítom. Hozzáadom a hagymát, rövid dinsztelés után a paprikát, majd a krumplit, végül a paradicsomot. Fűszerezem. Együtt párolom. Addig főzöm, míg minden csaknem puha.
Közben felvágom a virslit, a lecsóhoz adom. Felszeletelem az újhagymát, rászórom a lecsóra..
Néhány perc után tálalok, kenyérrel fogyasztom.
P.S. A Hírkereső 2015.08.29. Recept - Napi Top-jában:
2. Lecsó sajtos virslivel és krumplival(Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése