HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 12., szerda

Lecsós bab sajttal

Lecsós bab sajttal 


Francia étel, fondüként is fogyasztják.

Hozzávalók:
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db chili
  • 3 db paradicsom 
  • 40 (24) dkg csilis fehérbab konzerv
  • 40 (24) dkg Kidney vörösbab konzerv
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fekete bors
  • cayenni bors
  • 2 ek olívaolaj
Elkészítés:

A hagymákat és paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom.

Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd beleteszem a paprikát. Öt perc után hozzáadom a paradicsomot., fűszerezem. Majd lefödve 20 percig párolom. Beleöntöm a babot a levével együtt, 5 percig együtt párolom. Végül beleszórom a sajtot, amint megolvadt, tálalok. Merek a tányérba a lecsós babból, s reszelek rá még sajtot. Pirítóssal fogyasztom.


P.S. A Hírkereső 2015.08.27. Recept Napi Top-jában:
4. Lecsós bab sajttal (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése