Lecsós bab sajttal
Francia étel, fondüként is fogyasztják.
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db lecsópaprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili
- 3 db paradicsom
- 40 (24) dkg csilis fehérbab konzerv
- 40 (24) dkg Kidney vörösbab konzerv
- 10 dkg sajt
- só
- őrölt fekete bors
- cayenni bors
- 2 ek olívaolaj
A hagymákat és paprikákat felszeletelem, a paradicsomot kockára vágom.
Egy serpenyőben olajon megdinsztelem a hagymát, majd beleteszem a paprikát. Öt perc után hozzáadom a paradicsomot., fűszerezem. Majd lefödve 20 percig párolom. Beleöntöm a babot a levével együtt, 5 percig együtt párolom. Végül beleszórom a sajtot, amint megolvadt, tálalok. Merek a tányérba a lecsós babból, s reszelek rá még sajtot. Pirítóssal fogyasztom.
P.S. A Hírkereső 2015.08.27. Recept Napi Top-jában:
4. Lecsós bab sajttal (Mindmegette)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése