HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 13., csütörtök

Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával, salátaágyon

Chilis túrókrémmel töltött paprika és paradicsom bruschettával, salátaágyon


Egy újabb hideg finomság forró napokra. 

Hozzávalók:
  • 1 db fehérhusú paprika             
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg  tehéntúró
  • 1 ek tejföl
  • 1 db chili
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 5 levél jégsaláta
  • olívaolaj 
  • citromlé

Elkészítés:

A paprika és a paradicsom tetejét levágom. A paprika magházát kivágom, a paradicsom belsejét kikanalazom. A chilit, az újhagymát  és a fokhagymát aprítom

Egy tálba beleteszem a túrót, hozzáadom a paradicsom közepét, a hagymákat és a chilit, fűszerezem. Locsolok rá olívaolajat, összekeverem.

Egy tányért kibélelek a saláta levelekkel, sózom, borsozom, locsolok rá citromlevet és olívaolajat. A paprikát és a paradicsomokat megtöltöm a masszával, s ráhelyezem a salátaágyra.

 Hűtés után fogyasztom.



P.S. A Hírkereső 2015.08.25. Gastro Napi Top-jában:
6. Csilis túrókrémmel töltött paprika (Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése