HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 12., szerda

Túróval töltött californiai paprika, paradicsom sült krumplival, bacon köntösben, paradicsomszószban

Túróval töltött  californiai paprika és paradicsom sült krumplival, bacon köntösben, paradicsomszószban

Nyári étel paprikával, paradicsommal és újkrumplival.

Hozzávalók:
  • 1 db nagy piros californiai paprika
  • 2 db paradicsom
  • 15 dkg tehéntúró
  • 1 ek tejföl
  • 1 db tojás
  • 2 db újkrumpli
  • kakukkfű
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 6 szelet bacon
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 dl paradicsomlé
Elkészítés:

A krumplikat alaposan megmosom.

A paprikát és a paradicsomokat megskalpolom, a paprika magházát eltávolítom, a paradicsom belsejét kikanalazom.

Egy tálba teszem a túrót, a paradicsom belsejét, a tojást. Fűszerezem, összekeverem.  Betöltöm a paprikába és a paradicsomokba, betekerem a baconba. A krumplikat is betekerem.

Egy serpenyőbe olajat öntök, ebbe állítom a zöldségeket.  Melléteszem az aprított hagymákat, ráöntöm a paradicsomlét, fűszerezem. 180 C fokra előmelegített sütőben légkeverésen 25 percig, majd 200 C fokon grill fokozaton 10 percig sütöm.

Tálaláskor szedek a tányérba egy fél paprikát, egy paradicsomot és egy krumplit, s öntök rá paradicsomszószt. Teszek rá egy chilit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése