Fehérboros alma krémleves dióval hidegen, főzés nélkül
Ennél az ételnél még a konyha közelébe se muszáj menni. Én a teraszon készítettem, árnyékban.
Hozzávalók:
- 2 db zöld alma
- 2 db piros alma
- 1 csapott evőkanál cukor
- 1 db 2 cm-es gyömbér
- 1 csipet szerecsendió
- szegfűszeg
- 1 dl víz
- 2 dl fehérbor
- tejszínhab
- 2 db dió
- mentalevél
Elkészítés:
Egy fél piros almát vékony szeletekre vágok, félreteszem.
A többi almának levágom a héját, feldarabolom, egy keverő edénybe teszem. A gyömbért megpucolom, az almához adom. Beleszórom a cukrot, a csipetnyi szerecsendiót, s beleöntöm a vizet és a bort. Botmixerrel összekeverem. Beleteszem a szegfűszeget.
A félretett almával együtt beteszem a hűtőbe.
Tálaláskor egy tányérba öntök a levesből. Rakok rá almát és diót, a közepére nyomok habtejszínt, s teszek rá egy mentalevélcsúcsot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése