HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 12., szerda

Sárgadinnye krémleves szalámival

Sárgadinnye krémleves szalámival 


Hideg nyári leves főzés nélkül a mediterrán konyhából.

Hozzávalók:
  • 1 db kicsi sárgadinnye 
  • 1 tk cukor
  • 2 ek tejpor
  • 2 dl tejföl
  •  só
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • őrölt szerecsendió
  • 2 szelet szalámi
  • mentalevél

Elkészítés:

A dinnyét félbevágom, a magokat kikaparom.  Cseresznyemagozóval 20 gombócot vájok ki, félreteszem.

A dinnye többi részéről levágom a héját, feldarabolom. A gyümölcsöt egy keverőedénybe teszem. Sózom, borsozom, beleszórom a tejport, a kakukkfüvet és a szerecsendiót, beleöntöm a tejfölt, s botmixerrel összekeverem.

Beteszem a hűtőbe.

Tálaláskor szedek egy tányérba levest, rakok rá a dinnyegombócokból, s a szeletelt szalámiból. Mentalevéllel díszítem.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése