Sárgadinnye krémleves szalámival
Hideg nyári leves főzés nélkül a mediterrán konyhából.
Hozzávalók:
- 1 db kicsi sárgadinnye
- 1 tk cukor
- 2 ek tejpor
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- őrölt szerecsendió
- 2 szelet szalámi
- mentalevél
Elkészítés:
A dinnyét félbevágom, a magokat kikaparom. Cseresznyemagozóval 20 gombócot vájok ki, félreteszem.
A dinnye többi részéről levágom a héját, feldarabolom. A gyümölcsöt egy keverőedénybe teszem. Sózom, borsozom, beleszórom a tejport, a kakukkfüvet és a szerecsendiót, beleöntöm a tejfölt, s botmixerrel összekeverem.
Beteszem a hűtőbe.
Tálaláskor szedek egy tányérba levest, rakok rá a dinnyegombócokból, s a szeletelt szalámiból. Mentalevéllel díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése