HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 29., szombat

Lecsókolbász velesült zöldségekkel

Lecsókolbász velesült zöldségekkel


Mert a lecsókolbászt nem csak főzni lehet!

Hozzávalók:


  • 1 db lecsókolbász
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 db nagyobb új krumpli
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek sütőolaj
  • 1 ek  vaj
  • 3 tk zöld pesto (saját készítésű, medvehagymás)

Elkészítés:

A krumplikat előfőzöm.

Közben a hagymát megpucolom, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágom, a hagymát felezem. Egy serpenyőbe olajat öntök, belefektetem a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszúrkálok. Sózom, borsozom, locsolok rá még kevés olajat. Letakarom egy alufóliával. Berakom a 180 C fokra hőlégkeveréssel  előmelegített sütőbe. 20 perc után leveszem a fóliát, 10 perc után megfordítom. A krumplikat hosszában bemetszem. Újból megszórom az egészet a fűszerekkel. Készresűtöm.

Tálaláskor a felét egy tányérra pakolom, a krumpliba teszek vajat és pestot, meglocsolom a zsírjával.






P.S. A Hírközlő 2015.08.01. Recept - Napi Top-jában:
8. Lecsókolbász velesült zöldségekkel(Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése