Lecsókolbász velesült zöldségekkel
Mert a lecsókolbászt nem csak főzni lehet!
Hozzávalók:
- 1 db lecsókolbász
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 db nagyobb új krumpli
- só
- őrölt fekete bors
- 1 ek sütőolaj
- 1 ek vaj
- 3 tk zöld pesto (saját készítésű, medvehagymás)
Elkészítés:
A krumplikat előfőzöm.
Közben a hagymát megpucolom, a paprikákat és a kolbászt hosszában félbevágom, a hagymát felezem. Egy serpenyőbe olajat öntök, belefektetem a zöldségeket és a lecsókolbászt, amit villával megszúrkálok. Sózom, borsozom, locsolok rá még kevés olajat. Letakarom egy alufóliával. Berakom a 180 C fokra hőlégkeveréssel előmelegített sütőbe. 20 perc után leveszem a fóliát, 10 perc után megfordítom. A krumplikat hosszában bemetszem. Újból megszórom az egészet a fűszerekkel. Készresűtöm.
Tálaláskor a felét egy tányérra pakolom, a krumpliba teszek vajat és pestot, meglocsolom a zsírjával.
P.S. A Hírközlő 2015.08.01. Recept - Napi Top-jában:
8. Lecsókolbász velesült zöldségekkel(Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése