HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 9., vasárnap

Szardíniás tojásos, paradicsomos saláta mozzarellával

Szardíniás tojásos, paradicsomos saláta mozzarellával


Kánikulában isteni ez a mediterrán saláta. Finom és nem kell órákig főzni.

Hozzávalók:
  • 1 db kicsi jégsaláta fele
  • 1 db tojás
  • 1 doboz (10 dkg) olajos szardínia
  • 1 db paradicsom
  • 0,5 mozzarella (5 dkg)
  • újhagyma zöldje
  • 1 ek fekete szeletelt olívabogyó
  • 3 db olajba eltett chilipaprika
  • 3 gerezd olajba eltett fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • citromlé
  • olívaolaj 
  • Salatöl (salátaolaj)

Elkészítés:

A tojást megfőzöm, majd felszeletelem. Ugyancsak felszeletelem a paradicsomot, az újhagymazöldet és a mozzarellát.

A salátát összetépkedem, egy tányérra rendezem. Rápakolom a halat, a  tojást, a  paradicsomot, a mozzarellát, a paprikát, s a fokhagymát. Rászórom az újhagymazöldet és az olívabogyót. Sózom, borsozom, locsolok rá citromlevet, s olajat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése