Hideg görögdinnye krémleves, főzés nélkül, rumos mazsolával, sajtos diós toasttal
Nyári leves meleg napokra.
Hozzávalók:
- 1 szelet görögdinnye (20 dkg)
- 2 dl vörösbor
- 3 ek cukor
- 3 cl citromlé
- 5 db szegfűszeg
- késhegynyi őrölt fahéj
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 5 dkg mazsola
- 3 cl fehér rum
- 1 db zsemle
- 2 dkg füstölt sajt
- dió
Elkészítés:
Beleszórom a szegfűszeget, s beteszem a hűtőszekrénybe a félretett dinnyedarabokkal és a rumba áztatott mazsolával. A diót száraz serpenyőben megpirítom, a sajtot lereszelem.
Amikor az ízek jól összeértek tálalok. Tányérba öntök a dinnyelevesből, teszek rá dinnyegolyókat, s szórok rá a mazsolából. A zsemléből levágok 2 szeletet, megpirítom, s szórok rá sajtot és diót.
Aki akarja, tálalhat a dinnyehéjban is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése