HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 11., kedd

Piperade - francia lecsó tojással

Piperade - francia lecsó tojással


A mi lecsónkra leginkább hasonlító változat. Szemben a ratatouille-val, ebben nincs padlizsán, és cukkini

Hozzávalók:

  • 2 db lecsópaprika
  • 1 db piros paprika
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 4 db paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás
  • 4 ek olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • majoránna
  • kakukkfű

Elkészítés:

A hagymákat, a paprikákat és a paradicsomot felszeletelem

Egy serpenyőben olajon párolom a hagymákat és a paprikákat, majd hozzáadom a paradicsomot. Fűszerezem, majd tovább párolom.

Közben a tojásokat feltöröm, különválasztom. A sárgáját elkeverem, majd hozzáadom a kemény habbá vert fehérjét.  Ráöntöm a lecsóra, s 5 perc múlva tálalok. Baguette-vel fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése