Főtt kolbász
A gyorséttermek megjelenése előtt - ha gyorsan akartunk valamit enni - két lehetőség volt: vagy a Tejbüfé (ezek valamikor a '80-as évek tájékán megszűntek), ahol tejet, vagy kakaót, s péksüteményt árultak elsősorban, vagy a hentesek, ahol különféle főtt húsokat, sült kolbászt, hurkát, s főtt kolbászt, krinolint lehetett venni, amit papír tálcán adtak mustárral, vagy savanyúval és egy szelet kenyérrel (Akkoriban barna kenyér volt a normális, a fehér kenyér később jött divatba.) Ma már egyre kevesebb hentes foglalkozik ezzel.
Nos, nosztalgiáztam, s főztem egy lecsókolbászt, amit mustárral, tormával, ketchup-pal, s barna kenyérrel fogyasztottam. Mivel szeretem a csípőset, a mustárra borsot, a ketchupra csípős paprikát szórtam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése