HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2015. augusztus 12., szerda

Zöld pestos vega pizza

Zöld pestos vega pizza


Nem a szokásos paradicsomszószos, sonkás pizza. Vegák is ehetik, ha elhagyják a mozzarellát.

Hozzávalók:

  • 1 db 28 cm-es pizzalap
  • olívaolaj
  • 2 ek paradicsomszósz
  • 1 ek chiliszósz
  • 3 ek zöld pesto
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 db chili
  • 2 db olívaolajba eltett fokhagyma
  • 10 db chilivel töltött zöld olívabogyó
  • 5 dkg mozzarella
  • őrölt fekete bors
  • oregano

Elkészítés:

A paprikát és a mozzarellát szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

A pizzalapot megkenem olívaolajjal, paradicsom- és chili szósszal. Rápakolom a paprikát, paradicsomot, chilit és a mozzarellát, kanalazok rá pestot, rászórom az olívabogyókat. Sózom, megszórom borssal és oreganoval. Beteszem a sütőbe.

Vörösborral fogyasztom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése