Stracciatella: fehérboros olasz tojásleves spenóttal, fokhagymás, parmezános bruschettával
A spenót szezonja van, jöjjön tehát egy olasz különlegesség, az én változatomban..(Ez nem a fagylalt!)Hozzávalók :
- 10 dkg spenót
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 5 szál petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- 3 dkg parmezan
- 1 ek zsemlemorzsa
- 1 db marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 1,2 l víz
- 1 dl fehérbor.
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 szelet toast
- olívaolaj
- extraszűz olíva olaj
Az újhagymát (zöldje nélkül) és a fokhagymát aprítom, kevés olajon megdinsztelem.. Felöntöm vízzel,
beleteszem a leveskockát, fűszerezem.
A spenótot, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet aprítom, a parmezánt lereszelem. A tojást felverem, összekeverem a parmezan nagy részével (egy keveset félreteszek a bruchettához).és a zsemlemorzsával, öntök hozzá a levesből, csomómentesre keverem. Majd folyamatosan villával kevergetve beleöntöm a levesbe a keveréket.Végül beleteszem az aprított zöldségeket, beleöntöm a fehérbort.
Tálalok. Fokhagymás, olívaolajos, parmezános bruschettával fogyasztom. Fehérbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése