Gombás lecsó kolbásszal, újkrumplival
Ma 3!4 2-kor értem haza a Gellért nappali kórházából, ahol a szokásos tavaszi karosszéria karbantartást végeztettem.Már nem volt kedvem nagy főzésbe fogni, s éhes is voltam, ezért a kamra segítségét vettem igénybe. Elővettem egy üveg télire eltett lecsót, feljavítottam egy kevés gombával, kolbásszal és dúsítottam krumplival. Egész jó, s kellemesen csípős lett (Ehhez részben az is hozzájárult, hogy a lecsót annak idején bogyiszlói, és csípős hegyes paprikából készítettem.)
Hozzávalók :
- 1 üveg (kb. 30 dkg) télre eltett lecsó
- 4 db chilipaprika
- 3 db nagy csiperke gomba
- 25 dkg debreceni kolbász (2 szál)
- 25 dkg újkrumpli
- só
- őrölt piros paprika
- őrölt fekete bors
- kolbászzsír
- 1 dl víz
A krumplikat alaposan megmosom, egy serpenyőben a kolbászzsíron és kevés vízen felteszem főni.
Közben felszeletelem a gombákat és a kolbászt, a serpenyőbe belevágom a chilipapprikát. Amikor a krumpli már félig puha, hozzáadom a gombát, majd 5 perc elteltével a lecsót és a kolbászt. Fűszerezem, készrefőzöm.
Tálalok.
P.S. A recept bekerült a Kapu-hu mai )2014.05.1ö.) Gasztro Topjába:
Ez tényleg gyorsan összedobható és nagyon finom lehet!
VálaszTörlésTalán holnap én is elkészítem, bár újkrumpli nincs itthon, és ilyen cudar szélben nincs kedvem elhagyni a lakást. _Szerintem anélkül is finom lesz.
Hát, ami azt illeti, ezt a cudar időt én is a hátam közepére kívánom.De a kezelések miatt én kénytelen vagyok kimozdulni. A tegnapi szélviharnak szegény esernyőm is áldozatául esett. A lecsó persze krumpli nélkül, finom kenyérrel is élvezetes. Én napokig tudnám enni.
TörlésÚjkrumpli nélkül csináltam a gombás lecsót. Nagyon finom volt!
VálaszTörlésÚjkrumpli nélkül is finom lehet!
Törlés