HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 25., vasárnap

Hideg tejszínes eperkrémleves

Hideg tejszínes eperkrémleves

Az eper szezonja van. Egy finom eperlevest készítettem, főzés nélkül, néhány perc alatt. Nem csak finom, de egészséges is, vitaminbomba!

Hozzávalók :
  • 25 dkg eper (szamóca)         
  • 1 dl tej
  • 5 cl tejszín
  • 1 tk méz
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 4 db mentalevél
  • 1 mentacsúcs
  • citrom reszelt héja
Elkészítés:

Az epret  alaposan megmosom, egyet félreteszek, a többit megpucolom, félbevágom  Három szemet megint félreteszek, a többit beteszem a botmixer edényébe. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, s a botmixerrel pépesítem.

Egy tálalóedénybe belerakom a a félretett epreket, ráöntöm a levest, az edény közepére teszem a mentacsúcsot, a szélére pedig ráültetek egy epret.

Néhány órára beteszem a hűtőbe.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése