Hideg tejszínes eperkrémleves
Az eper szezonja van. Egy finom eperlevest készítettem, főzés nélkül, néhány perc alatt. Nem csak finom, de egészséges is, vitaminbomba!Hozzávalók :
- 25 dkg eper (szamóca)
- 1 dl tej
- 5 cl tejszín
- 1 tk méz
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 4 db mentalevél
- 1 mentacsúcs
- citrom reszelt héja
Az epret alaposan megmosom, egyet félreteszek, a többit megpucolom, félbevágom Három szemet megint félreteszek, a többit beteszem a botmixer edényébe. Hozzáadom a vaníliás cukrot, a mentaleveleket, a mézet, a citromhéjat, s a botmixerrel pépesítem.
Egy tálalóedénybe belerakom a a félretett epreket, ráöntöm a levest, az edény közepére teszem a mentacsúcsot, a szélére pedig ráültetek egy epret.
Néhány órára beteszem a hűtőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése