HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 18., vasárnap

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel, párolt spenóttal

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel, párolt spenóttal

A spenót, különösen főzelék formájában, melyet a pépes, mélyhűtött félkészételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.

Hozzávalók :
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor.
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • 25 dkg spenót
A nokedlihez:
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • kb 1 dl víz
Elkészítés:

A hagymákat aprítom, a gombát megpucolom, szeletelem, a paprikát és paradicsomot kockára vágom..
Egy serpenyőben olajom megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a paprikákat, majd a gombákat és a paradicsomot, fűszerezem.

Közben felteszek forrni egy lábasban vizet, sózom, öntök bele néhány csepp olajat. Elkészítem a nokedli tésztáját, s beleszaggatom a vízbe, leszűröm. Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a spenótot, sózom, borsozom..

Amikor már a gombapörkölt megpuhult,  ráöntöm a bort, rászórom az aprított petrezselymet, s hozzákeverem a tejfölt.

Tálaláskor szedek a tányérra középre nokedlit, mellé kétoldalt a gombapaprikást, s a spenótot. Teszek rá egy kanál tejfölt, s díszítem petrezselyemzölddel.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése