HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 21., szerda

Retek savanyúság

Retek savanyúság


Egy nem mindennapi savanyúság.
Hozzávalók:

- 2 csokor nagy vajretek (kb. 50 dkg)
- 1 fej lilahagyma
- 2 fej fokhagyma
- 1 szál torma (kb. 7 cm-es)
- 5 db chili paprika
- 0,7 l mézes almaecet
- 2 tk só
 -4 tk őrölt fekete bors
- 2 tk egész színes bors bors

Elkészítés:

A reteknek levágom a gyökér részét,a végeit, megmosom., vékony karikákra szeletelem, a lilahagymát karikára vágom, a fokhagymát és a tormát szeletelem.

Egy  üvegbe  rétegezve lerakom a retket, a lilahagymát, a felvágott chilit, a tormát és a fokhagymát, közben sózom, borsozom, szórok bele borsszemeket. Amikor megtelt az üveg, ráöntöm az ecetet, lezárom, hűtőbe teszem legalább24 órára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése