Sonkába tekert fehérspárga spenótágyon sült krumplival, majonézzal
Spárga és spenót szezonja van. Igyekszem kihasználni. Most is kombináltam a kettőt.Hozzávalók :
- 1 köteg (50 dkg) fehérspárga
- 1 marék (kb. 5 dkg) spenót
- 5 dkg (3 szelet) cigány sonka
- 2 ek Hellmann's majonéz
- 2 db nagy újkrumpli
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- cukor
- olívaolaj
A krumplikat megfőzöm, fűszerezem, majd olajban megsütöm.
A közben a spárgákat megpucolom , sós, cukros vízben megfőzöm. Kiveszem, a spenótot bedobom a spárga főző levébe kb .3 percre. A spárgákat három felé osztom, s betekerem a sonkába.
A spenótot egy tányérra halmozom, ráteszem a sonkás spárgát, fűszerezem. Mellérakom a krumplikat, s kanalazok a tányérra majonézt.A krumplira vágok petrezselymet.
Ez biztos nagyon finom! És szép a tálalás.
VálaszTörlés