HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 7., szerda

Spenótsaláta rokforttal és bruschettával

Spenótsaláta rokforttal és bruschettával

Finom, gyors, egészséges, s nem kell főzni.

Hozzávalók
  • 10 dkg friss spenót
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csiperkegomba
  • 2 dkg rokfort (kéksajt)
  • dió
  •  mogyoró 
  • pirított tökmag
  • őrölt fekete bors
  • almaecet
  • extraszűz olívaolaj
  • toast kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés:

A spenót levelek szárát levágom, majd alaposan megmosom, s egy tányérra halmozom  A gombát felszeletelem. A nyolcadolt paradicsomot, a gombát, s a magvakat rárakom. Megszórom sóval, borssal, locsolok rá almaecetet, olívaolajat, morzsolok rá rokfortot.

A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olívaolajjal. A megmaradt fokhagymát rávágom a salátára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése