Spenótsaláta rokforttal és bruschettával
Finom, gyors, egészséges, s nem kell főzni.Hozzávalók
- 10 dkg friss spenót
- 1 db paradicsom
- 1 db csiperkegomba
- 2 dkg rokfort (kéksajt)
- dió
- mogyoró
- pirított tökmag
- só
- őrölt fekete bors
- almaecet
- extraszűz olívaolaj
- toast kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
A spenót levelek szárát levágom, majd alaposan megmosom, s egy tányérra halmozom A gombát felszeletelem. A nyolcadolt paradicsomot, a gombát, s a magvakat rárakom. Megszórom sóval, borssal, locsolok rá almaecetet, olívaolajat, morzsolok rá rokfortot.
A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, meglocsolom olívaolajjal. A megmaradt fokhagymát rávágom a salátára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése