Fehérboros, tejszínes csirkecomb gombával, spárgával, spenóttal
A napokban már készítettem egy hasonló ételt, de akkor nem tudtam lefényképezni drága feleségem cirkuszolása miatt. .Most viszont bemutatom.Hozzávalók :
- 2 db csirkecomb (kb 45 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- olívaolaj
- 6 db csiperkegomba
- 4 db fehérspárga
- 4 db zöldspárga
- 1 kis marék spenót
- 2 szál rozmaring
- 2 szál petrezselyem
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1/2 pohár rizs
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
A csirkecombokat fűszerezem, egy műanyag dobozba rakom, vágok rá fokhagymát teszek rá rozmaringot, locsolok rá olajat s beteszem a hűtőbe.
Másnap egy serpenyőben a combokat mindkét oldalon megpirítom.
Közben a gombákat félbevágom, a spárgákat megpucolom, a végeiket levágom.
A csirkecombokra ráöntöm a bort és a tejszínt, 15 perc elteltével beleteszem a gombákat, 5 perc után belekerül a fehérspárga, majd 3 perc után a zöldspárga. Megmosom a spenótot, nagyobb darabokra vágom, s az is mehet a serpenyőbe. 3 perc párolás, s elzárom a tűzhelyet.
Tálalok. a tányérra szedek egy combot, a zöldségek felét, kanalazok rá szaftot, formázok egy adag rizst, teszek rá egy petrezselyemlevelet.
Az eredmény egy isteni, omlós, szaftos csirke lett, finom zöldségekkel. Próbáljátok ki Ti is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése