HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 6., kedd

Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival, spárgával, medvehagymával, spenóttal

Fehérboros-tejszínes csirkemell petrezselymes újkrumplival, spárgával, medvehagymával, spenóttal

Ez a hosszúnevű étel egy finomságot takar. Az összetevők szerencsés találkozása, nem csak az ízek miatt, de azért is, mert nem mindig vannak egyszerre a piacon.

Hozzávalók
  • 1/2 csirkemell filé (kb. 35 dkg)
  • 8 db fehérspárga (kb 15 dkg)
  • 8 db újkrumpli (kb. 25 dkg)
  • 1 csokor medvehagyma
  • 15 dkg spenót
  • 4 szál petrezselyem
  • 2 ek liszt
  • 1 dl fehérbor
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 3 ek olívaolaj
Elkészítés:

Az egész  csirkemellet kettévágom, majd az egyiket lapjában kettészelem. (most csak ezt használom). Megszórom sóval, borssal, belisztezem. Félreteszem. A spárgák végeit levágom, megpucolom. A krumplikat alaposan megmosom. 

Egy nagy serpenyőben olajon a csirkemell filék mindkét oldalon 3 percig sütöm magas hőfokon, épp csak, hogy egy kérget kapjanak. Majd melléteszem a krumplikat és a spárga sípokat. Fűszerezem zöld és őrölt fűszerekkel. Öntök rá 1 dl vizet. Párolom.

Közben az alaposan megmosott medvehagyma és spenót szárait levágom, a leveleket nagyobb darabokra szeletelem.

15 perc elteltével a serpenyőben lévőket megfordítom. 10 perc után  hozzáadom a medvehagyma és spenót leveleket, fűszerezem, ráöntöm a bort  Nem sokra rá  locsolok rá tejszínt. Felrottyantom, s tálalok.

A tányérra teszek egy szelet húst, a zöldségek felét, s vágok rá petrezselymet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése