Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzel
Eredetileg hollandi mártással terveztem ezt az ételt. De mire a Gellért nappali kórházából a Fehérvári úti piac útbaejtésével hazaértem, már nem volt kedvem a mártással bíbelődni .Ezért kényelmi szempontból a majonéz mellett döntöttem.Hozzávalók
- 1 csomag (50 dkg, 16 db) spárga
- 12 dkg (8 szelet bacon)
- 20 dkg ( 8 db újkrumpli)
- 3 szál petrezselyem
- 10 dkg (4 db csiperkegomba)
- 10 dkg spenót
- 2 ek majonéz
- só
- őrölt fekete bors
- olíva olaj
A spárgák végét levágom, megpucolom. A krumplikat megmosom. Egy nagy serpenyőben sós, cukros vízben félig megfőzöm. A spárgákat kiveszem, a krumplikat még hagyom hőntartáson. A spárgákat négyesével 2 szelet baconba tekerem.
A spárgákat, a krumplikat, és a gombákat berakom a serpenyőbe, kevés olívaolajat locsolok rá, fűszerezem, beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.
Közben a spenótot megmosom
25 perc elteltével hozzáadom a spenótleveleket, átkapcsolok grillfokozatra., 200 C fokra, 5 perc után kiveszem a serpenyőt és tálalok. A tányérra teszek mindenből, s nyomok a spárgákra majonézt, a krumplikra vágok petrezselymet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése