HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. május 10., szombat

Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzel

Baconba tekert spárga petrezselymes újkrumplival, gombával, spenóttal, majonézzel

Eredetileg hollandi mártással terveztem ezt az ételt. De mire a Gellért nappali kórházából a Fehérvári úti piac útbaejtésével hazaértem, már nem volt kedvem a mártással bíbelődni .Ezért kényelmi szempontból a majonéz mellett döntöttem.

Hozzávalók
  • 1 csomag (50 dkg, 16 db) spárga
  • 12 dkg (8 szelet bacon)
  • 20 dkg ( 8 db újkrumpli)
  • 3 szál petrezselyem
  • 10 dkg (4 db csiperkegomba)
  • 10 dkg spenót
  • 2 ek majonéz
  • őrölt fekete bors
  • olíva olaj
Elkészítés:

A spárgák végét levágom,  megpucolom. A krumplikat megmosom. Egy nagy serpenyőben sós, cukros vízben félig megfőzöm. A spárgákat kiveszem, a krumplikat még hagyom hőntartáson. A spárgákat négyesével 2 szelet baconba tekerem.

A spárgákat,  a krumplikat, és a gombákat berakom a serpenyőbe, kevés olívaolajat locsolok rá, fűszerezem,  beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

Közben a spenótot megmosom

25 perc elteltével hozzáadom a spenótleveleket, átkapcsolok grillfokozatra.,  200 C fokra,  5 perc után kiveszem a serpenyőt és tálalok. A tányérra teszek mindenből, s nyomok a spárgákra majonézt, a krumplikra vágok petrezselymet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése