HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 29., szombat

Snidlinges fehérboros, tejszínes, tejfölös medvehagyma krémleves sajtos pirított toast-tal

Snidlinges, fehérboros, tejszínes, tejfölös medvehagyma krémleves sajtos pirított toast-tal

A medvehagymát nem tudom megunni. Nagy kedvenc lett. A medvehagyma és a snidling a többi "rokon"-nal együtt nagyon finom ízt kölcsönöz a levesnek, a sajt pedig megkoronázza ezt az ízvilágot.

Hozzávalók :
  • 1csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor snidling (metélőhagyma) 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 szál vékony póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 10 szál petrezselyemlevél
  • 2 db  burgonya
  • 1 ek vaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 db csirkehúsleveskocka
  • őrölt fekete bors
  • oregano
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 4 ek tejföl
  • 1 l víz
Elkészítés:

A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.

A hagymákat felvágom,  a snidlingből néhány szálat félreteszek díszítésnek, olajon és vajon megdinsztelem

A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a főzőlevével, belemorzsolom a leveskockákat és  fűszerezem.

A toastot megpirítom,   felkockázom.

Amikor minden megfőtt, hozzáöntöm a bort, a tejszín és a tejfölt  Összeturmixolom.

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek rá kenyérdarabokat, szórok rá reszelt sajtot és díszítem néhány szál snidlinggel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése