HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 16., vasárnap

Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

Vörösboros gombapaprikás medvehagymával,  nokedlivel

A piacon találtam nagyon olcsó csiperkét, vettem félkilót, s egy finom paprikást dobtam össze.

 Hozzávalók :
  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 10 levél medvehagyma  + 4 levél dízítéshez
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/2 póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db kápia paprika
  • 1 db csípős hegyespaprika
  • 4 db chilipaprika + 4 db díszítéshez
  • 2 db paradicsom
  • 1 db csirkehúsleves kocka
  • 6 szál kakukkfű
  • 1 szál rozmaring
  • 10 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 2 dl vörösbor
  • 4 ek napraforgó olaj
  • 1,5 dl tejföl
Nokedlihez:
  • 1 db tojás
  • 20 dkg liszt
  •  víz
Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.

Egy nagy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a vörösbort.

Elkészítem a nokedli tésztáját, majd amikor a paprikás már majdnem kész, kifőzöm.

A gombára ráöntöm a tejfölt, rászórom a zöldeket, összekeverem.

Lehet tálalni. A tányérra szedek nokedlit megpakolom gombapaprikással, teszek rá egy-egy medvehagymát és chilit. Vörösborral jóízűen elfogyasztom.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése