Medvehagyma krémleves sült baconnal és gombával
Itt most csalódást okozok azoknak, akik nem szeretik a receptjeimet, kritizálnak, hogy sok chilit használok fel. Ebben a receptben még nagyítóval sem találnak sem chilit, sem csípős fűszerpaprikát.Hozzávalók :
- 1csokor medvehagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 szál vékony póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 10 szál petrezselyemzöld
- 2 db Ella burgonya
- 1 szelet bacon
- 3 db csiperkegomba
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- 2 db marhahúsleveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 l víz
A megpucolt és feldarabolt krumplikat megfőzöm.
A félbevágott gombát és a felvágott bacont vajon megpirítom, félreteszem. A hagymákat felvágom, olajon és vajon megdinsztelem
A hagymákhoz hozzáöntöm a krumplikat a levével, a leveskockákat és a fűszereket. Később hozzáadom a bort és a tejszínt Úgy durván összeturmixolom, hogy maradjon még a zöldségekből is.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, s teszek rá gombát és sült baconszalonnát.
P.S. A recept a Hírkereső mai (2014.03.30.) toplistájá-ban:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése