HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 22., szombat

Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

Fehérboros, chilis, fokhagymás tintahalkarikák petrezselymes sült krumplival

Akciósan vettem a tintahalat nagyon kedvező áron - 1500 Ft-ért/ kg - nem lehetett otthagyni. Meg kellett venni, s rögtön el is készítettem.

Hozzávalók :
  • 50 dkg tintahalkarika
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili
  • 1 db citrom
  • 5 db burgonya
  • 6 szál petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • 1 ek chiliszósz
  • 1 dl fehérbor
Elkészítés:

A krumplikat felteszem főni. A fokhagymát, petrezselymet aprítom. A citromból karikákat vágok. A tintahalkarikákat jó alaposan, több vízben átmosom.

A krumplikat megpucolom, felkarikázom, olívaolajon megsütöm.

Közben a tintahalkarikákat olívaolajon megsütöm, majd megfordítom, hozzáadom a fokhagymát, rávágom a chilit, s hozzáöntöm a fehérbor, facsarok rá citromot.

Amikor mindkét serpenyőben megsültek a hozzávalók, tálalok.

A tányérra szedek a tintahalból, locsolok rá a szószból,  és a krumpliból, teszek rá egy szelet citromot, s szórok rá petrezselymet, a tintahalra facsarok citromot..




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése