HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 10., hétfő

Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal

Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal

Az idő már a tavaszt jelzi, ideje egy finom tavaszi levest főzni.

Hozzávalók :
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa (petrezselyem-
    gyökér)
  • 1/2 karalábé zöldjével
  • 1/4 zeller
  • 1 db nagy krumpli
  • 2 db paprika
  • 1 db piros paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db chili
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2  póré hagyma
  • 15 levél medvehagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 20 szál petrezselyem
  • 3 ek napraforgó olaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • 2 ek liszt
  • 15 dkg csabai lángolt kolbász
  • 2 l víz
Elkészítés.

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a répákat, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom,  a karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom., a paradicsomot nyolcadolom. A medvehagymát és a petrezselymet felvágom, a kolbászt karikára vágom.

Egy fazékban a olajon a hagymákat megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, együtt dinsztelem, szórok rá lisztet, feleresztem vízzel, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.

Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé leveleket és a petrezselymet.

Forrón tálalom.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése