Tavaszi zöldségleves medvehagymával, csabai lángolt kolbásszal
Az idő már a tavaszt jelzi, ideje egy finom tavaszi levest főzni.Hozzávalók :
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa (petrezselyem-
gyökér) - 1/2 karalábé zöldjével
- 1/4 zeller
- 1 db nagy krumpli
- 2 db paprika
- 1 db piros paprika
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db chili
- 1 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 póré hagyma
- 15 levél medvehagyma
- 15 dkg csiperkegomba
- 20 szál petrezselyem
- 3 ek napraforgó olaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- 2 ek liszt
- 15 dkg csabai lángolt kolbász
- 2 l víz
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, a répákat, a póréhagymát és a paprikákat felkarikázom, a karalábét, krumplit és a zellert kockára vágom., a paradicsomot nyolcadolom. A medvehagymát és a petrezselymet felvágom, a kolbászt karikára vágom.
Egy fazékban a olajon a hagymákat megdinsztelem, ráteszem a zöldségeket, együtt dinsztelem, szórok rá lisztet, feleresztem vízzel, hozzáadom a paprikát és a paradicsomot, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.
Amikor már puhára főttek a zöldségek, beleteszem a kolbászt, a medvehagymát, a karalábé leveleket és a petrezselymet.
Forrón tálalom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése