Medvehagymás túróval töltött zöldségek bacon köntösben reszelt sajttal
A medvehagymaszezon közepén járunk, ki kell használni a lehetőséget, hogy még van.Hozzávalók
Elkészítés:
A krumplikat héjában félig megfőzöm. Az aprított hagymákat olívaolajon megdinsztelem.
A paprika alját levágom, hogy egyenesen álljon, a tetejét levágom, magházát eltávolítom. A paradicsomokat megskalpolom, belsejüket kivágom. A gombák törzsét eltávolítom.
Egy tálba beteszem a túrót, rá a dinsztelt hagymát, az aprított paradicsom belsejét, a paprikát, a gombát, a petrezselymet, a medvehagymát, a chilit, beleütöm a tojást, fűszerezem, összekeverem
Egy nagy serpenyőbe öntök kevés olívaolaja, beleállítom a zöldségeket., betekerem baconnal, s megtöltöm a túrós töltelékkel. Beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Lereszelem a sajtot.
Fél óra elteltével a zöldségekre szórom a sajtot, s tovább sütöm még 15 percig.
Tálalok. Mindenből szedem a felét, s díszítem egy - kertünkből szedett - medvehagymalevéllel.
P.S. Nem sokra rá, hogy a vacsoraadagomat megmelegítettem - 3 perc, nyitott ablakok mellet - kedves, drága feleségem megérkezett. A nálunk vendégségben lévő kis vakarék kutyával tüntetőleg elvonult, mondván: "gyere, itt olyan büdös van, hogy nem lehet itt megmaradni." Biztos igaza volt, én csak büdöseket főzök. Bezzeg ŐŐŐŐ! A vezető parfümmárkák sehol sincsenek. Ő még a fokhagymával - amit lehetőleg késő este dinsztel, hogy az egész házban érezhető legyen - is kellemes illatot szór szét a levegőben!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése