HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 18., kedd

5-hagymaleves

5-hagymaleves

Ebben a levesben tobzódnak az ízek.Ötféle hagymát főztem bele. Eredetileg még egy hatodik is szerepelt a tervben, de végül is a snidling kimaradt, mert a kertben nem találtam meg, a piacra meg lusta voltam ezért kimenni. A főzést sem bonyolítottam túl.

Hozzávalók :
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póréhagyma zöldjével
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 db nagyobb burgonya
  • 4 db chili paprika
  • 2 db tyúkhúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • vaj
  • olívaolaj
  • 2 l víz

Elkészítés:

A vöröshagymát, póréhagymát, újhagymát felkarikázom, a fokhagymát aprítom, a medvehagymát, petrezselymet nagyobb darabokra, a krumplit kockára  vágom.

Egy fazékban olajon és vajon megdinsztelem a hagymákat a medvehagyma és az újhagyma zöldje kivételével, ráteszem a krumplit is. Felöntöm vízzel, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem, belevágom a chilit.

Amikor már a krumpli majdnem puha, hozzáadom a medvehagymát és az újhagyma zöldjét. Egyet rottyantok rajta, s már kész is, lehet tálalni.

Merek a levesből, s teszek rá petrezselyemlevelet s egy medvehagymát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése