Tagliatell medvehagymás, fehérboros, tejszínes gombával
A pasta, vagyis az olasz tészta nagy kedvenc, a medvehagymának pedig most van a szezonja.Hozzávalók :
- 30 dkg tagliatell nidi
- 12 levél medvehagyma
- 30 dkg csiperkegomba
- 1 db vöröshagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1/2 póréhagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db kápia paprika
- 1 db csípős hegyespaprika
- 4 db chilipaprika
- 1 db paradicsom
- 5 szem chilivel töltött olívabogyó
- 5 szál kakukkfű
- 1 szál rozmaring
- 5 szál petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- oregano
- 1 ek chiliszósz
- 1 dl fehérbor
- 3 ek olívaolaj
- 1 dl főzőtejszín
A vöröshagymát és a fokhagymát aprítom, az újhagymát és a póréhagymát felkarikázom, a paprikákat karikára vágom, a paradicsomot nyolcadolom, a gombákat szeletelem. A medvehagymát, az újhagyma zöldjét és a petrezselymet felvágom.
Egy serpenyőben félig megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a paprikákat és a paradicsomot, majd a gombát, ráöntöm a tejszínt, a chiliszószt, végül a bort, együtt párolom.
Közben megfőzöm a tésztát, a gombához keverem.
Tálalok. A tányérra szedem a tésztát, szórok rá vágott medvehagyma és újhagymalevelet. Díszítem újhagymalevéllel.
Ez az 500. recept az ÖsszesRecept MyTaste oldalon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése