Fusili kolbászos lecsóval
Ez az étel az olasz-magyar barátság jegyében jött létre. Bár a lecsót az olaszok is kedvelik, csak ők ezt az ételt peperoni-nak hívják, s a sok chilitől csípősebb, mint a mi lecsónk.A lecsó egyébként a télre eltett lecsó egyik utolsó darabja.
- 1 üveg (50 dkg) lecsó
- 10 dkg csípős parasztkolbász
- 25 dkg fusili
- 4+2 db chilipaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1 ek olívaolaj
A tésztát megfőzöm.
Közben a kolbászt felkarikázom, a lecsóhoz adom. Belevágok 4 chilit, fűszerezem.
Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rá lecsót. Díszítem egy chilivel.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése