HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 26., szerda

Fusili kolbászos lecsóval

Fusili kolbászos lecsóval

Ez az étel az olasz-magyar barátság jegyében jött létre. Bár a lecsót az olaszok is kedvelik, csak ők ezt az ételt peperoni-nak hívják, s a sok chilitől csípősebb, mint a mi lecsónk.

A lecsó egyébként a télre eltett lecsó egyik utolsó darabja.

Hozzávalók :
  • 1 üveg (50 dkg) lecsó
  • 10 dkg csípős parasztkolbász
  • 25 dkg fusili
  • 4+2 db chilipaprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 ek olívaolaj
Elkészítés:

A tésztát megfőzöm.

Közben a kolbászt felkarikázom, a lecsóhoz adom. Belevágok 4 chilit, fűszerezem.

Tálaláskor szedek a tányérra tésztát, rá lecsót. Díszítem egy chilivel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése