Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)
A busából kellő fűszerezés után finom sült hal készíthető.Hozzávalók:
- 1 db busafilé (20 dkg)
- só
- őrölt fekete bors
- citrom
- sült hal fűszerkeverék
- felezett mogyoró
- 1 kanál vaj
- 1 dl főző tejszín
- 1 db nagy burgonya
- 5 szál petrezselyem
A halat sózom, borsozom, csavarok rá citromot, szórok rá fűszerkeveréket, rászórom a mogyorót, hűtőbe teszem.
A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, felkarikázom, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom bőrével lefelé a vajra a halat. Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe.. Felaprítom a petrezselymet.
15 perc után locsolok a halra tejszínt. 30 perc után megfordítom. Újabb 30 perc után visszafordítom, újra fűszerezem. szórok rá mogyorót, 15 percig tovább sütöm tejszín hozzáadásával.
Tálaláskor a krumplira szórok aprított petrezselymet, s a hal mellé teszek egy szelet citromot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése