HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 4., kedd

Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)

Vajban sült, tejszínes, mogyorós busa filé, petrezselymes krumplival (saját recept)

A busából kellő fűszerezés után finom sült hal készíthető.

Hozzávalók:

  • 1 db busafilé (20 dkg)
  • őrölt fekete bors
  • citrom
  • sült hal fűszerkeverék
  • felezett mogyoró
  • 1 kanál vaj
  • 1 dl főző tejszín
  • 1 db nagy burgonya
  • 5 szál petrezselyem
Elkészítés:

A halat sózom, borsozom, csavarok rá citromot, szórok rá fűszerkeveréket, rászórom a mogyorót, hűtőbe teszem.

A burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, felkarikázom, beteszem egy serpenyőbe. Mellérakom bőrével lefelé a  vajra a halat.  Beteszem a 200 C fokra előmelegített sütőbe.. Felaprítom a petrezselymet.

15 perc után locsolok a halra tejszínt. 30 perc után megfordítom. Újabb 30 perc után visszafordítom, újra fűszerezem. szórok rá mogyorót, 15 percig tovább sütöm  tejszín hozzáadásával.

Tálaláskor a krumplira szórok aprított petrezselymet, s a hal mellé teszek egy szelet citromot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése