Epres tiramisu eperlikőrrel
A klasszikus tiramisut variáltam át egy kicsit, melyhez a saját készítésű eperlikőrt használtam.Nekem ízlett. Máskor is elkészítem.
Hozzávalók :
- 14 db (10 dkg) babapiskota
- 7 db (15 dkg) eper
- 175 gr Pierot epres joghurt-tejszín
- 5 cl eperlikőr
- habtejszín
- 1 kis darab tejcsokoládé
A babapiskótákat bemártom az eperlikőrbe, hét darabot lefektetek egy hosszúkás kerámiatálba. Rákenem a joghurt felét.Majd újabb piskóta sor következik a joghurt másik felével. Locsolok rá eperlikőrt.
Ráhelyezem az epreket, beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.
Fogyasztáskor kiveszem a hűtőből a tálat, nyomok rá habtejszínt, s reszelek rá csokoládét.
Tányérra szervírozom.
A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-ján:
27. Epres-joghurtos rakott piskóta(Mindmegette)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése