HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2014. március 12., szerda

Epres tiramisu eperlikőrrel

Epres tiramisu eperlikőrrel

A klasszikus tiramisut variáltam át egy kicsit, melyhez a saját készítésű eperlikőrt használtam.
Nekem ízlett. Máskor is elkészítem.

Hozzávalók :
  • 14 db (10 dkg) babapiskota
  • 7 db (15 dkg) eper
  • 175 gr Pierot  epres joghurt-tejszín 
  • 5 cl eperlikőr
  • habtejszín
  • 1 kis darab tejcsokoládé
Elkészítés: 

A babapiskótákat bemártom az eperlikőrbe, hét darabot lefektetek egy hosszúkás kerámiatálba. Rákenem a joghurt felét.Majd újabb piskóta sor következik a joghurt másik felével. Locsolok rá eperlikőrt.

Ráhelyezem az epreket, beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.

Fogyasztáskor kiveszem a hűtőből a tálat, nyomok rá habtejszínt, s reszelek rá csokoládét.
Tányérra szervírozom.










A recept a Hírkereső Gasztro Toplistá-ján:
27. Epres-joghurtos rakott piskóta(Mindmegette)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése