HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 24., vasárnap

Spagetti a la carbonara

Spagetti a la carbonara (Pasta carbonara), avagy a szénégetők tésztája

Az egyik legkedveltebb olasz tésztaétel, nálam is nagy kedvenc. Körülnéztem a neten, hogy ki hogyan csinálja.



Így készíti egy olasz szakács...:

Spaghetti a la Carbonara by Pedro Acosta

 ... és így egy angol:

spaghetti alla carbonara recipeby Stev Dolby


Meglepetésemre azt kell mondanom, hogy az angolé tekinthető inkább autentikusnak. Az olasz séfé gyakorlatilag rántottás tészta volt, míg az angolé krémes, selymes, amit azzal ért el, hogy adott a tésztához a főzővízből, s a tojást csak a végén adta hozzá, s nem sütötte  meg.

Sok magyar még azzal is "vét" a carbonara ellen, hogy tejszínt, vagy pláne! tejfölt ad hozzá.

És most végül nézzünk meg  egy nálunk is ismert sztárséf: -  Nigella (aki nálam nagy kedvenc)  -  verzióját, amiben nekem az volt a szimpatikus, hogy öntött hozzá fehérbort. Mielőtt az antialkoholisták nekem támadnának, főzés közben az alkohol elpárolog, csak az íz marad meg..

Nigella Lawson - Comfort Foods Spaghetti alla Carbonara


Végül hallgassunk meg egy dalt a carbonara-ról: Spliff - Carbonara


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése