Spagetti a la carbonara (Pasta carbonara), avagy a szénégetők tésztája
Az egyik legkedveltebb olasz tésztaétel, nálam is nagy kedvenc. Körülnéztem a neten, hogy ki hogyan csinálja. Így készíti egy olasz szakács...:
... és így egy angol:
Meglepetésemre azt kell mondanom, hogy az angolé tekinthető inkább autentikusnak. Az olasz séfé gyakorlatilag rántottás tészta volt, míg az angolé krémes, selymes, amit azzal ért el, hogy adott a tésztához a főzővízből, s a tojást csak a végén adta hozzá, s nem sütötte meg.
Sok magyar még azzal is "vét" a carbonara ellen, hogy tejszínt, vagy pláne! tejfölt ad hozzá.
És most végül nézzünk meg egy nálunk is ismert sztárséf: - Nigella (aki nálam nagy kedvenc) - verzióját, amiben nekem az volt a szimpatikus, hogy öntött hozzá fehérbort. Mielőtt az antialkoholisták nekem támadnának, főzés közben az alkohol elpárolog, csak az íz marad meg..
Végül hallgassunk meg egy dalt a carbonara-ról: Spliff - Carbonara
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése