HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 27., szerda

Túróval töltött kaliforniai paprika velesült baconös, petrezselymes krumplival, paradicsommal és sütőtökkel

Túróval töltött kaliforniai paprika velesült baconös, petrezselymes krumplival, paradicsommal és sütőtökkel

Hozzávalók:

A hypermarketben - ahol vásárolni szoktam - most nagyon kedvező áron - 500 Ft alatt - volt kaliforniai paprika kapható.Vettem 4 nagyjából egyforma darabot. Ezt fogom most elkészíteni.

Hozzávalók:

  • 4 db piros kaliforniai paprika
  • 425 gr tehéntúró
  • 400 gr tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 4 db paradicsom
  • sütőtök
  • kis marék snidling
  • 1 szál rozmaring
  • 6 szál petrezselyem
  • 6 szál kakukkfű
  • 10 db bazsalikom levél
  • madárbegysaláta
  • citrom
  • almaecet
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • 8 db közepes újkrumpli
  • 1 kanálnyi aprított bacon
  • olívaolaj 
  • 2 szál petrezselyem

  • Elkészítés:

    A krumplikat héjában felteszem főni, paprikákat megskalpolom, a magházat kidobom. A túrót a hozzávalókkal összekeverem, megtöltöm a paprikákat.

    Egy serpenyőben lerakom középre a paprikákat, körbe a megpucolt krumplikat, melyekre bacont rakok, rakok még hozzá 4 db paradicsomot, s kockára vágott sütőtököt,  az egészet sózom, borsozom,  meglocsolom olíva olajjal. A serpenyőt berakom a sütőbe 180 C fokon 30 percre, légkeverésen.Hadd süljön!  Majd átkapcsolok grill fokozatra 200 C fokra. Amikor már kész, a krumplira szórok aprított petrezselymet.A salátát sózom, borsozom, facsarok rá citromot, s locsolok rá almaecetet.

    Jó étvágyat!





    2 megjegyzés: