Fokhagymás, borsos fésűkagyló cukkinivel, sütőtökkel
Egy nem mindennapi étel azoknak, akik szeretik a tengeri herkentyűket. Nagyon egyszerű az elkészítése.Éttermekben előételként szokták a fésűkagylót felszolgálni, de a nem túl nagy étkűeknek főételként is megteszi, főleg, ha utána még valami finom desszert következik.Hozzávalók:
- 25 dkg fésűkagyló
- 1/2 cukkini
- 1/2 sütőtök
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- citrom
- olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- curry
- citrom
- olívaolaj
A cukkinit szeletelem, a sütőtököt kockára vágom, sózom, borsozom, szórok rá kevés pirospaprikát, a cukkinire még egy kevés curryt is. Egy serpenyőben megdinsztelem.
A kagylókat sózom, borsozom, facsarok rá citromot. A fokhagymákat felszeletelem. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, egy másik serpenyőben a fokhagymát megpirítom, ráteszem a kagylókat , s mindkét oldalukat 2-3 percig sütöm.
Tálalok. Hát nem guszta? Csodálatos szín és íz kavalkád.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése