HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 12., kedd

Fokhagymás, borsos fésűkagyló cukkinivel, sütőtökkel

Fokhagymás, borsos fésűkagyló cukkinivel, sütőtökkel

Egy nem mindennapi étel azoknak, akik szeretik a tengeri herkentyűket. Nagyon egyszerű az elkészítése.Éttermekben előételként szokták a fésűkagylót felszolgálni, de a nem túl nagy étkűeknek főételként is megteszi, főleg, ha utána még valami finom desszert következik.

Hozzávalók:
  • 25 dkg fésűkagyló
  • 1/2 cukkini
  • 1/2 sütőtök
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • citrom
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • curry
  • citrom
  • olívaolaj
Elkészítés:

A cukkinit szeletelem, a sütőtököt kockára vágom, sózom, borsozom, szórok rá kevés pirospaprikát, a cukkinire még egy kevés curryt is.  Egy serpenyőben megdinsztelem.

A kagylókat sózom, borsozom, facsarok rá citromot. A fokhagymákat felszeletelem. Amikor a zöldségek már majdnem puhák, egy másik serpenyőben a fokhagymát megpirítom, ráteszem a kagylókat , s mindkét oldalukat 2-3 percig sütöm.

Tálalok. Hát nem guszta? Csodálatos szín és íz kavalkád.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése