HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 10., vasárnap

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák petrezselymes pirított krumplival és sárgabarack befőttel

Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák petrezselymes pirított krumplival és sárgabarack befőttel

Két finomság - a máj és a rák -együtt, csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá.

Hozzávalók
  • 20 dkg sertésmáj
  • 4 db shrimp (királyrák)
  • 25 dkg krumpli
  • petrezselyem
  • 2 ek zöldsaláta (borsó és kukorica)
  • 1 db tojás
  • liszt
  • prézli
  • őrölt fekete bors
  • chiliszósz
  • sárgabarack befőtt
  • 5 cl sör
  • néhány csepp olívaolaj
  • étolaj
Elkészítés:

A krumplit kockára vágom, sós vízben főni.

Közben a májat  kettévágom, sózom, borsozom, bepanírozom. A shrimpet alaposan megmosom, eltávolítom a bélcsatornát.  A ráknak készítek sörtésztát. Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozok. A rákokat előbb lisztbe mártom, majd a sörtésztába.

A májat és a rákokat olajban megsütöm, félreteszem, melegen tartom..A serpenyőben csak annyi olajat hagyok, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassam.

Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, két rákot, mellé a krumplit, és borsó-kukorica keveréket, vágok rá petrezselymet, locsolok rá chiliszószt, s teszek mellé sárgabarack befőttet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése