Rántott sertésmáj és sörtésztában sült királyrák petrezselymes pirított krumplival és sárgabarack befőttel
Két finomság - a máj és a rák -együtt, csak fokozzák az élvezetet. Ha kedvet kaptatok rá, jó étvágyat kívánok hozzá.Hozzávalók
- 20 dkg sertésmáj
- 4 db shrimp (királyrák)
- 25 dkg krumpli
- petrezselyem
- 2 ek zöldsaláta (borsó és kukorica)
- 1 db tojás
- liszt
- prézli
- só
- őrölt fekete bors
- chiliszósz
- sárgabarack befőtt
- 5 cl sör
- néhány csepp olívaolaj
- étolaj
A krumplit kockára vágom, sós vízben főni.
Közben a májat kettévágom, sózom, borsozom, bepanírozom. A shrimpet alaposan megmosom, eltávolítom a bélcsatornát. A ráknak készítek sörtésztát. Kevés lisztet, tojást, sört, olajat, egy csipet sót összedolgozok. A rákokat előbb lisztbe mártom, majd a sörtésztába.
A májat és a rákokat olajban megsütöm, félreteszem, melegen tartom..A serpenyőben csak annyi olajat hagyok, hogy a krumplit egy kicsit megpiríthassam.
Tálaláskor teszek a tányérra egy májat, két rákot, mellé a krumplit, és borsó-kukorica keveréket, vágok rá petrezselymet, locsolok rá chiliszószt, s teszek mellé sárgabarack befőttet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése