Egyszerű krumplis tészta
Ennél az ételnél a lényeg a sok hagyma, bors és paprika. Már többször turbóztam fel ezzel, azzal, még baconnel, vörösborral is. Most a legegyszerűbben készítettem el.Hozzávalók:
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek sertés zsír
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
A hagymát aprítom, a krumplit megpucolom, felvágom. (Teljesen mindegy, hogy kockázzuk, vagy más formára vágjuk, a végén úgyis elveszíti a formáját.) A krumplit és a tésztát felteszem főni.
Egy edényben zsíron megpirítom a hagymát. Ráteszem a krumplit és a tésztát, jó alaposan megfűszerezem. Különösen a csípős paprikát nem sajnálom. Összekeverem. Ennyi.
Endre egyszer próbáld ki így: a krumplit főzd meg hajában, még melegen pucold meg, a vöröshagymát dinszteld meg a szokásos módon, rá a pirospaprika, só, bors, és egy deci vízzel öntsd fel és hagyd, hogy elfője a levét, azaz hagyd zsírjára sülni, ezalatt puhára fő. Ekkor darabold bele a burgonyát, amit törővel törj meg rusztikusan darabosra és hagyd jól lepirulni, odasülni az egészet a serpenyőben, sózd, borsozd ha esetleg még kellene és ekkor keverd hozzá a kifőzött kockatésztát. Kovászos uborkával valami mennyei :-)))))
VálaszTörlés