Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral
Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben a késő őszi időben jól esik egy forró, tartalmas leves.A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.Hozzávalók:
- 25 dkg savanyított káposzta
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg füstölt főtt tarja
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 db babérlevél
- 3 db chilipaprika
- 1 db füstölt sonkás leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- köménymag
- 1 ek liszt
- olívaolaj
- 1 dl vörösbor
- 1 dl tejföl
- olívaolaj
A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.
Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.
Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése