HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. november 24., vasárnap

Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral

Korhelyleves füstölt főtt tarjával, vörösborral

Bár nem korhelyeskedtem, azért ebben a késő őszi időben jól esik egy forró, tartalmas leves.A jövő hétre már lehűlést és havazást jósolnak, ami már a telet idézi.
 
Hozzávalók:
  • 25 dkg savanyított káposzta
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg füstölt főtt tarja
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 1 db sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • 3 db chilipaprika
  • 1 db füstölt sonkás leveskocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • köménymag
  • 1 ek liszt
  • olívaolaj
  • 1 dl vörösbor
  • 1 dl tejföl
  • olívaolaj
Elkészítés:

A tarját és a szalonnát kockára, a répát karikára vágom, a hagymákat aprítom.

Egy lábasban olajon megdinsztelem a hagymákat, ráteszem a répát, majd a káposztát. Öntök rá 6 dl vizet. Beleteszem a babérlevelet, belemorzsolom a leveskockát, fűszerezem.Amikor már megpuhult a hús, beleöntöm a vörösbort, s beleszórom a lisztet. Felrottyantom.

Tálaláskor teszek rá egy kanál tejfölt és chilit.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése